‘James Bond’ Aston Martin op jubileumeditie InterClassics & TopMobiel

 Als u denkt aan James Bond ‘Goldfinger’ denkt u aan de Aston Martin DB5. Van 11 tot en met 13 januari kunt u de originele DB5, met alle technische snufjes, komen bewonderen tijdens InterClassics & TopMobiel 2013 in MECC Maastricht.

De DB5 is, één van de vier, thans nog drie bestaande, exemplaren, waarvan er twee volledig zijn uitgerust met technische  'extra’s waarmee de hoofdrolspeler zijn vijanden kon uitschakelen.  De auto is uitgerust met twee mitrailleurs aan de voorzijde, uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram, draaibare nummerplaat, uitschuifbare messen in de wielnaaf, rookgenerator, oliepomp aan de achterzijde, een mechanisme om kraaienpoten op de weg te strooien, navigatie/radarsysteem, kogelvrij scherm op de achterruit en uiteraard een schietstoel. De bedenker van alle techniek is Ken Adam. Hij is geïnspireerd door zijn ervaringen bij de Engelse luchtmacht in de Tweede Wereldoorlog, waar hij een zwaarbewapende Hawker Typhoon vliegt.

Momenteel is de Aston Martin DB5 gestationeerd in het Louwman museum in Den Haag. Speciaal voor het twintig jarig jubileum van InterClassics & TopMobiel wordt deze bijzondere auto naar het zuiden van Nederland gehaald, zodat u deze kunt komen bewonderen.

Voor meer informatie www.ic-tm.com