‘Filmheld’ Ford Mustang staat uitgebreid in de spotlights tijdens InterClassics & TopMobiel 2014

Maastricht, 31 oktober 2013 – De veelvuldig door film- en tv-producten gebruikte auto Ford Mustang, staat van 17 t/m 19 januari 2014 uitgebreid in de spotlights tijdens oldtimerevenement InterClassics & TopMobiel in MECC Maastricht. Minstens zes van deze wereldberoemde auto’s  zullen er te zien zijn.

Hiermee is ‘Mustang Big Screen Heroes’ dit jaar één van de drie beursthema’s. Erik Panis, Manager Exhibitions: “Als organisatie wilden wij absoluut iets met dit bijzondere onderwerp doen. Niet alleen viert de Mustang zijn vijftigste verjaardag, ook is het één van de meest in het oog springende modellen van Ford.  De auto valt op door zijn sportieve uiterlijk en is uitermate geschikt voor wilde achtervolgingen. Dat is dan ook de reden dat de Mustang in menig Hollywood kaskraker een ‘rol’ heeft gespeeld. In samenwerking met The Mustang Garage wordt een speciaal Showpaviljoen ingericht waar minstens zes filmhelden te zien zijn”.

Bezoekers aan InterClassics & TopMobiel kunnen in het ‘Mustang Big Screen Heroes’ Showpaviljoen onderstaande Ford Mustangs bewonderen:

Ford Mustang Mach 1 1973 – Gone in 60 seconds Met een achtervolging van maar liefst 40 minuten is de Ford Mustang Mach 1 1973 uitvoerig te aanschouwen in ‘Gone in 60 seconds’. De auto heeft een 5800 cc V8 motor van 250 pk. Saillant detail van de film: H.B. Halicki vervulde de rol van producer, regisseur, schrijver, stuntman en hoofdrolspeler in één.

Ford Mustang Convertible 1964 – Goldfinger Verzeild geraakt in een achtervolging met een Aston Martin, is de Ford Mustang Convertible 1964 tijdens de James Bond film ‘Goldfinger’ uitgebreid in beeld. De auto is voorzien van een 190 pk tellende 4200 V8 motor. Niemand minder dan Sean Connory vervulde in ‘Goldfinger’ de rol van James Bond. 

Ford Mustang Fastback 1968 – Bullit Voor de film ‘Bullit’ werd in 1968 met de Mustang GT 390 met 6.400 cc door de straten van San Francisco geracet. Bijzonder te noemen is dat het de allereerste live achtervolging in een grootstad betreft. Deze wordt als de vader van alle latere achtervolgingen gezien. Achter het stuur zat Steve McQueen, in de hoofdrol van Frank Bullit. 

Ford Mustang Fastback 1967 – Remake Gone in 60 Seconds In de remake van  ‘Gone in 60 seconds’ neemt de Ford Mustang Fastback 1967, naast Nicolas Cage en Angelina Jolie, een belangrijke rol in. Doordat de wagen speciaal voor deze film werd omgebouwd tot een Shelby GT500 met een 7000 cc motor van 500 pk, is de Ford Mustang Feedback zeer populair onder autoliefhebbers. 

Ford Mustang Mach 1 1972 – Diamonds Are Forever In ‘James Bond Diamonds Are Forever’ giert de Ford Mustang Mach 1 1972 met gierende banden door Las Vegas. De wagen heeft een 5800 cc motor van 250 pk. Wederom vervulde Sean Connory het James Bond personage.   

Ford Mustang Convertible 1965 –  Thunderball Een kleinere rol ditmaal, maar niet minder bekend. In de James Bond film ‘Thunderball’, met opnieuw Sean Connory in de huid van 007, zijn James Bond en Fiona Volpe met de Ford Mustang Convertible 1965 in een dollemansrit verwikkeld geraakt. De auto heeft een 4700 cc motor van niet minder dan 200 pk.

Ford Mustang Cobra 2 – Charlies Angels In 1976 is de Ford Mustang Cobra 2 te zien in de populaire tv-serie ‘Charlies Angels’. Personage Jill Monroe - gespeeld door Farrah Fawcett – ging in de Mustang op boevenpad. De wagen heeft een 5000 cc V8 motor van 140 pk.

InterClassics & TopMobiel InterClassics & TopMobiel is het grootste oldtimerevenement van de Benelux en vindt plaats van 17 t/m 19 januari in MECC Maastricht. De mooiste en meest exclusieve voertuigen in de Benelux, maar ook alles op het gebied van onderdelen en automobilia en de thema’s ‘100 jaar Maserati’, ‘Mustang Big Screen Heroes’ & ‘Pre War Race Legends’ maken het evenement een must voor de oldtimerliefhebber. Dit alles op een voor Maastricht recordoppervlakte van maar liefst 33.000 m²

Kijk voor meer informatie op www.ic-tm.com.