Voorproefje op InterClassics & TopMobiel 2012

-Maastricht- MECC Maastricht staat aan de vooravond van het grootste oldtimer evenement van de Benelux. De klassiekers worden de beurshallen ingereden om op 13, 14 & 15 januari bewonderd te worden door ruim 20.000 liefhebbers tijdens InterClassics & TopMobiel 2012. Net als voorgaande jaren is er een uitzonderlijke collectie auto’s te zien waarop wij u graag een voorproefje geven.

Alfa Romeo Type 8C2300 Corsa Corto Spider Zagato
Dit is de eerste van twee Scuderia Ferrari Spiders die het beroemde Pranching horse badge, wellicht het beroemdste logo ter wereld, voor de allereerste keer droegen. Ook wel "First of the breed” genoemd op de 24 uur van Spa in 1932 waar deze auto tweede werd. Deze 8 cylinder auto met compressor reed in 1932 diverse races waaronder de Mille Miglia.

Bugatti T50 Coupe Million Guiet
Deze echte Automotive Raphael uit 1930 is één van de zeldzaamste Bugatti's ter wereld.

Jaguar XK 140 OTS Works
Deze Jaguar is door de Works afdeling van Jaguar geprepareerd voor de rally seizoenen 1955 en 1956. Tijdens de Mille Miglia van 1956 werd het Franse Team Guyot met deze auto klassenwinnaar en 40ste overall. In 2011 won team John Houtkamp en Rutger Houtkamp met deze Jaguar de teamprijs voor het beste Nederlandse team; de Coppa del Olande. Het team eindige op een 26ste plek overall.

Mercedes Benz SSK "Black Bear"
Volgens het "Commissionsblatt" is deze auto op 5 juli 1929 uitgeleverd door Mercedes-Benz Duitsland aan hun dealerschap in Londen, British Mercedes Ltd. en bestemd voor aflevering aan de in Londen woonachtige Mr. Ogülbeukian. Op 14 januari 1930 is de auto voorzien van een Engels kenteken. Deze SSK is zeer exclusief, aangezien er nog maar 5 exemplaren bestaan die origineel in deze uitvoering de fabriekspoorten hebben verlaten.

Porsche Parking
Tijdens InterClassics & TopMobiel 2012 is er voor Porsche rijders een speciale Porsche Parking ingericht. Indien u in het bezit bent van een Porsche kunt u deze, op vertoon van een Porsche Insider Card of Porsche Club Card, parkeren op de speciale Porsche Parking (P4). Deze parkeerplaats bevindt zich direct voor de ingang van het beursgebouw! Een parkeerkaart is verkrijgbaar in de entreehal van MECC Maastricht en kost € 9,50. U betaald een vast tarief per dag, ongeacht de parkeerduur.

Dit en nog veel meer maakt van InterClassics & TopMobiel 2012 een onvergetelijk evenement voor de oldtimerliefhebber!

Meer informatie op www.ic-tm.com