Slotbericht

-Maastricht- In het weekend van 13 t/m 15 januari vond InterClassics & TopMobiel 2012, hét oldtimerevenement van de Benelux, plaats in MECC Maastricht. Ruim 19.000 oldtimerliefhebbers, een kleine stijging ten opzichte van de succesvolle editie in 2011, wisten de weg naar de Maastrichtse beursvloer te vinden. Met ruim 300 exposanten was elke vierkante meter in de beurshallen volledig benut en ontstond er zelfs een wachtlijst voor bedrijven waar geen plaats meer voor was. De organisatie van InterClassics & TopMobiel is zeer tevreden over het verloop van het evenement.

De beurs kreeg een spetterende start tijdens de Preview Night op donderdag 12 januari. Tussen de auto’s op de beursvloer verrasten Sterrenchef Hans van Wolde en Maison van de Boer de ruim 400 gasten met tongstrelende culinaire hoogstandjes.  Tussen de gangen door zorgde de Amsterdamse modeontwerpster Monique Collignon er met haar beeldschone creaties voor dat ook de dames een buitengewone avond beleefden.

Tijdens het beursweekend konden bezoekers zich vergapen aan een imposant stuk racehistorie in de Expofoyer waar in samenwerking met Pon Porsche Import de geschiedenis van de Porsche 911 op uitzonderlijke wijze werd gepresenteerd. Alsof dat nog niet genoeg was waren in het Mille Miglia paviljoen ruim 30 auto’s te bewonderen die geschiedenis hebben geschreven tijdens deze legendarische rally die bij velen tot de verbeelding spreekt. Op de podia in het paviljoen stonden een Talbot Lago type T26 GS uit 1949, een Alfa Romeo 8 C 2900A Botticella uit 1936, een Aston Martin DB3 uit 1952, een Bugatti T50 Coupé uit 1930 en een exclusieve Porsche 550 Spyders uit 1955 uit de State of Art Classic Porsche Collection te blinken. Deze pronkstukken uit een rijke racegeschiedenis trokken veel bekijks. 

Met al dat bijzondere materiaal zouden we bijna vergeten dat er daarnaast nog 30.000 m² aan ander moois op klassiek automobielgebied werd gepresenteerd. De goede onderdelen, de juiste literatuur of het passende rubber vormden samen het volledige aanbod tijdens InterClassics & TopMobiel. Net als voorgaande jaren gaven ook de verschillende oldtimerclubs weer acte de présence. Op vrijdag 13 januari werden de prijzen uitgereikt van de FEHAC Clubcompetitie.  De clubstand van de Austin Healeyclub werd uitgeroepen tot mooiste clubstand. Een welverdiende tweede plaats was voor de IVAC, terwijl de derde plaats dit jaar ging naar de BMW clubstand.  De jury mocht zich ook uitspreken over de mooiste en meest bijzondere auto’s op de clubstands. De eerste plaats was voor de BMW 502 uit 1961 van de heer Jan Boogaart, de tweede plaats voor de Ford OSI uit 1968 van de heer Chris van Coolen en de derde prijs ging naar de Opel Record uit 1959 van mevrouw José Meijers.

Zowel de organisatie van InterClassics & TopMobiel 2012 als de bezoekers en de ruim 300 standhouders waren erg enthousiast over het kwalitatieve en gevarieerde aanbod, de combinatie van de thema’s Porsche en Mille Miglia, de goede sfeer op de beurs én de ongekende aandacht van de pers.

Volgend jaar vindt InterClassics & TopMobiel plaats van vrijdag 11 t/m zondag 13 januari in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie op www.ic-tm.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie en/of het opvragen van logo’s en HR afbeeldingen van InterClassics & TopMobiel contact op met Susanne Franken, Marketing & Communicatie Manager van InterClassics & TopMobiel.
T. +31(0)43 38 38 373
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.