Record aantal topstukken op InterClassics & TopMobiel in MECC

Maastricht, 15 januari 2014 – Aankomend weekend vindt de 21e editie van hét grootste oldtimerevenement van de Benelux, InterClassics & TopMobiel, plaats in MECC Maastricht. Dit jaar voor het eerst met een beursoppervlakte van 33.000 m², wat 3.000 m² meer is dan de jubileumeditie vorig jaar, die een record aantal bezoekers van 21.928 trok. Met de thema's '100 jaar Maserati', 'Mustang Big Screen Heroes' en 'Pre War Race Legends' en een veiling met 43 exclusieve klassiekers van het prestigieuze huis 'Coys Europe' is de organisatie klaar voor de editie met een record aantal topstukken!

100 jaar Maserati
De 2014-editie van de beurs staat bol van de exclusieve klassiekers. In samenwerking met o.a. de Maserati Club Holland wordt op TopMobiel de 100 jarige geschiedenis van Maserati aan de hand van een 30-tal exclusieve modellen gepresenteerd, waaronder één van de topstukken uit het Louwman Museum: de Maserati 8CM Monoposto Grand Prix Car. Ook zijn er vier unieke Maserati’s uit de Panini collectie te bewonderen, namelijk de Eldorado 420M58, de Tipo 61 Birdcage, de A6GCS Berlinetta Pinin Farina en de 6CM.

Mustang Big Screen Heroes
Ook de veelvuldig door film- en tv-producten gebruikte auto Ford Mustang staat dit jaar in de spotlights. De Mustang, één van de meest in het oog springende modellen van Ford, valt op door zijn sportieve uiterlijk en is uitermate geschikt voor wilde achtervolgingen. Dat is dan ook de reden dat de Mustang in menig Hollywood kaskraker een rol heeft gespeeld. Op het ‘Mustang Big Screen Heroes’ Showpaviljoen zijn zes filmhelden te bewonderen, uit o.a. ‘Gone in 60 seconds’, ‘Goldfinger’, ‘Bullit’, ‘Diamonds are Forever’, ‘Thunderball’ en ‘Charlies Angels’.

Pre War Race Legends
De meeste racewagens van voor de Tweede Wereldoorlog werden gesloopt of teruggestuurd naar de fabriek. Uiterst zeldzaam is het daarom dat op InterClassics & TopMobiel twaalf originele vooroorlogse racewagens aan het publiek worden gepresenteerd, variërend in bouwjaar van 1902 tot 1936. Niet eerder waren er zoveel Pre War Race Legends op één locatie bij elkaar. Namen als Alfa Romea, Bugatti, Lagonda, Riley, Talbot, Sunbeam, Alta, d’Yrsan, Roland Pillain en Volpi worden tentoongesteld.

Veiling Coys Europe
Het Britse veilinghuis ‘Coys Europe’, gespecialiseerd in historische automobielen, veilt op zaterdag 18 januari om 14.00 uur diverse topstukken op de beurs, waaronder de Lola T70 MK 2 Spyder (1966), ter waarde van een half miljoen Euro. Naast dit topstuk worden er nog 42 andere exclusieve klassiekers geveild.  De veilingstukken kunnen tijdens de beurs bewonderd worden op het ‘Coys Europe’ paviljoen in de West hal.

Parkeren
MECC Maastricht beschikt tijdens InterClassics & TopMobiel over ruim 2.100 eigen parkeerplaatsen.  Op zaterdag en zondag kan daarnaast gebruik worden gemaakt van 3 extra externe geasfalteerde terreinen met in totaal bijna 600 plaatsen.  Alle terreinen liggen op loopafstand van het MECC. Verkeersregelaars zorgen voor een goede doorstroming.

Vanwege de verwachte verkeersdrukte raadt de organisatie bezoekers aan gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen. MECC Maastricht is goed bereikbaar per bus (vanaf station Maastricht Centraal) en per trein (station Maastricht Randwyck).  Vanaf station Randwyck staat het MECC met borden aangegeven. De loopafstand bedraagt 5 minuten. Ook per fiets is het MECC goed bereikbaar. Fietsen kunnen gratis gestald worden in de fietsenstalling bij de hoofdentree (P4).

De 21e editie van InterClassics & TopMobiel vindt plaats van 17 t/m 19 januari in MECC Maastricht. De beurs is op vrijdag geopend van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Pers is van harte welkom tijdens de 21e editie van InterClassics & TopMobiel van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari in MECC Maastricht.

Bij binnenkomst in het MECC kunt u zich melden in de perskamer, gelegen op de vide in de hoofdentree. Op vertoon van uw perskaart ontvangt u een persbadge en parkeerkaart. In de perskamer ligt persinformatie van exposanten en u kunt er terecht met al uw vragen. Waardevolle apparatuur kunt u in de perskamer in bewaring geven.

De perskamer is dagelijks geopend vanaf 9 uur.

Openingstijden beurs

Vrijdag 17 januari:
11.00 - 21.00 uur (Extra lange openingsdag)

Zaterdag 18 januari:
10.00 - 18.00 uur

Zondag 19 januari:
10.00 - 18.00 uur

Voor vragen kunt u contact opnemen met Maartje Janssen, Marketing & Communicatie Manager van MECC Maastricht door te bellen naar +31 (0)43 38 38 341 of +31 (0)6 202 46 994 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.