Porsche 550 Spyder doet harten van liefhebbers sneller slaan

-Maastricht- Volgende week op 13, 14 & 15 januari is het zover. Dan opent het grootste oldtimer evenement van de Benelux haar deuren. MECC Maastricht staat drie dagen volledig in het teken van klassieke auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens InterClassics & TopMobiel is een uitzonderlijke collectie auto’s te zien die tot de verbeelding spreekt en de harten van de liefhebbers sneller doet slaan. Zo zullen er onder andere twee originele exclusieve Porsche 550 Spyders, de bekende James Dean Porsche waarvan er slechts 90 zijn geproduceerd, te zien zijn.

Tijdens de opnames van  de film ‘Rebel Without a Cause’ in 1955 ruilde Dean zijn witte Porsche 356 Super Speedster in voor een zilveren Porsche 550 Spyder. Wat als tijdelijke vervanging bedoeld was, de levering van een splinternieuwe Lotus Mk. X was vertraagd, werd uiteindelijk de laatste sportwagen waarin James Dean ooit zou rijden. Zijn liefde voor snelle sportwagens werd hem in september 1955 fataal toen hij omkwam bij een auto ongeluk in zijn 550 Spyder.

Ook oprichter van het mannenmode merk State of Art, Albert Westerman, heeft ooit zijn hart verpand aan de autosport en in het bijzonder aan oude Porsches. Echte autosportfanaten kennen State of Art al jarenlang als hét kledingmerk van de klassieke autosport. Het merk is sinds 2007 de trotse eerste Nederlandse sponsor van de roemrijke Italiaanse rallytraditie; de Mille Miglia. Hiermee kwam voor Westerman een droom uit. Hij reed zelf al diverse keren de Mille Miglia in een van zijn Porsches. Gelukkig houdt hij de prachtverzameling niet alleen maar achter slot en grendel – de meest bijzondere exemplaren hebben meegedaan aan de Mille Miglia. Bovendien heeft State Of Art speciaal voor het Mille Miglia Paviljoen op InterClassics & TopMobiel 2012 onder andere twee bijzondere Porsche 550 Spyders uit 1955 ter beschikking gesteld. De Porsche 550 Spyder was de eerste doelgerichte sportauto die door Porsche werd gebouwd. Het model werd uitgevoerd met een 4-cilinder Fuhrmann-motor van 1500 cc met bovenliggende nokkenas. Deze leverde een vermogen van 110 pk.

De eerste Spyder uit de State Of Art Classic Porsche Collection die te zien zal zijn tijdens InterClassics & TopMobiel  is één van de in 1955 geleverde ‘Werksrennwagen’. De motor is door de fabriek in september 1955 veranderd in een 550 A motor (135 pk). Deze Spyder heeft meegedaan aan diverse races in Duitsland en Zweden waaronder de Grand Prix van Zweden in 1956.

De tweede Porsche 550 Spyder heeft in 2010 de Mille Miglia gereden met  als rijders de Nederlandse coureur Jan Lammers en presentator Chris Zegers. Als sponsor van de mooiste klassieke rally ter wereld is State of Art het aan de stand verplicht het deelnemersveld te verrijken met teams van naam en faam. Met een vertegenwoordiging van ondermeer de twee Nederlandse prinsen Bernhard van Oranje en Maurits van Oranje en een Zweedse prins met een enorme passie voor auto’s werd in 2011 ruimschoots aan de verwachting voldaan.

Dit en nog veel meer maakt van InterClassics & TopMobiel 2012 een onvergetelijk evenement voor de oldtimerliefhebber!

Meer informatie op www.ic-tm.com.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

 

Neem voor meer informatie en/of het opvragen van logo’s en HR afbeeldingen van InterClassics en TopMobiel contact op met Susanne Franken, Marketing & Communicatie Manager van InterClassics & TopMobiel.
T. +31(0)43 38 38 373
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.