Oudste, nog bestaande, Aston Martin op InterClassics & TopMobiel

100 jaar Aston Martin. Een van de 2 thema’s van het 20 jarig jubileum van InterClassics & TopMobiel. Met een thema als dit kan de oudste, nog bestaande, Aston Martin natuurlijk niet ontbreken. InterClassics en TopMobiel heeft er voor gezorgd dat deze bijzondere auto te zien is tijdens hét oldtimerevent van de Benelux.

De oudste Aston Martin; de Aston Martin A3. Er zijn weinig auto’s die zo’n grote statement kunnen maken als deze. Daarom is het verbazingwekkend om te zien dat de A3 iets meer dan zes jaar geleden werd ontdekt, en zijn eerste publieke optreden eerder dit jaar maakte. 
 
Van een afstand is de A3 een mooi, bescheiden, vooroorlogse specialiteit. Het is niet makkelijk om langs deze auto te wandelen zonder er een tweede blik op te werpen. Om het belang van de A3 te begrijpen moet men diep in de geschiedenis duiken en alle nuances leren. Bekijk de prachtige detaillering, voel en streel deze prachtige auto. Al snel bedenkt men zich; u bent  in de aanwezigheid van iets heel bijzonders.

Na tientallen jaren uit het publieke oog te zijn verdwenen, kwam deze auto weer aan de oppervlakte toen de toenmalige eigenaar, de heer Turner besloot om de auto te koop aan te bieden. In 2002 werd de auto gekocht door de heer Lunn, die de auto wil renoveren en doorverkopen. In 2006 werd begonnen aan de restauratie van de A3 onder leiding van  Neil Murray, historicus van vooroorlogse auto’s en een van de oprichters van de Aston Martin Heritage Trust.

Wat zo verbluffend is aan het eerste aanzicht van de A3 is hoe klein en perfect geproportioneerd deze auto is. De carrosserie past als een maat handschoenen en, ondanks het feit dat het een vroege jaren ’20 auto is, zit de A3 laag en heeft deze een krachtige uitstraling.  Klim in de knusse cockpit en u zit genesteld in een krappe hut waarin de benen wel gestrekt kunnen. Voor de passagier is het minder rooskleurig. De passagiersstoel kan verder naar achter gemonteerd worden, maar laten we zeggen dat elk paar wat rijdt in een A3 intieme vrienden zouden moeten zijn.  De besturing is licht en nauwkeurig, en de versnelling is verassend levendig. Het is een makkelijk te hanteren auto en een stuk toegankelijker dan dat je in de eerste instantie zou denken.

De A3 is nu de trots van de vloot van Aston Martin Heritage Trust. Een geschikte thuisbasis voor deze auto is onmogelijk te bedenken. Hij zal in ieder geval een tijdelijke basis vinden tijdens InterClassics en TopMobiel 2013. Speciaal voor het 20 jarig jubileum van InterClassics en TopMobiel komt deze uiterst bijzondere auto over uit Engeland.

Voor meer informatie:  www.ic-tm.com  

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en Communicatie door te bellen naar +31 (0)43 38 38 341 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.