Jubileumeditie InterClassics & TopMobiel in MECC Maastricht voortvarend van start

Op vrijdag 11 januari ging de jubileumeditie van hét oldtimerevenement van de Benelux van start in MECC Maastricht. Alleen al op de openingsdag zagen 5,516 bezoekers de unieke en exclusieve klassiekers van de 300 exposanten verspreid over een beursoppervlakte van 30,000 m2. InterClassics & TopMobiel viert haar 20 jarig jubileum met de thema’s ‘100 jaar Aston Martin’ en ‘Bugatti Grand Prix Cars’.
 
De 2013-editie van de beurs staat bol van de exclusieve klassiekers. In samenwerking met o.a. de Aston Martin Owners Club Holland wordt de geschiedenis van Aston Martin aan de hand van een 30-tal exclusieve modellen gepresenteerd waaronder de Aston Martin A3 (de oudste, nog bestaande Aston Martin ter wereld uit 1921), de Ulster (een van de meest gewaardeerde vooroorlogse racecars uit 1935), de Atom (uniek prototype uit 1939), de DB2 (exclusieve sportwagen verkocht door Aston Martin in de jaren '50) en de DB5 (een van de succesvolste en beroemdste sportwagens aller tijden uit 1965, bekend van James Bonds Goldfinger).
 
In een ander showpaviljoen wordt het thema Bugatti Grand Prix Cars gepresenteerd waar de Bugatti Type 35 (waarschijnlijk de meest succesvolle racewagen ooit) en de enige overgebleven originele Bugatti Type 32 ‘tank’ (het eerste voorbeeld in de geschiedenis van aerodynamica toegepast op de auto-industrie) niet ontbreken. Deze bijzondere oldtimers zijn nog het hele weekend te bewonderen.
 
Op donderdagavond 10 januari, de avond voor aanvang van de beurs, vond de TopMobiel Preview Night plaats. Tijdens deze bijzondere avond konden bezoekers genieten van een topaanbod op culinair vlak omgeven door de meest exclusieve modellen uit de 100 jarige geschiedenis van Aston Martin. De culinaire ontdekkingstocht werd geleid door sterrenchef en Chef van het Jaar GaultMillau Paul van de Bunt in samenwerking met Maison van den Boer.
 
TopMobiel Preview Night steunde samen met Xavier Maassen Stichting ALS Nederland. Middels een veiling werd € 35.000,- opgehaald voor het goede doel. Enkele unieke stukken die geveild werden, waren o.a. een bezoek voor twee personen aan de fabriek van Aston Martin, VIP arrangementen voor de 24 uur van Le Mans en een Fiat 500 met design ontworpen door Jan Jansen die ondermeer gewerkt heeft voor modehuizen als Dior en Charles Jourdan.  De avond werd gepresenteerd door Vivian Lataster, presentatrice en programmamaker bij de Limburgse televisiezender L1.
 
InterClassics & TopMobiel duurt nog t/m a.s. zondag 13 januari.
Voor meer informatie zie www.ic-tm.com