InterClassics steunt interesse jongeren voor oldtimers

Van 4 april t/m 3 mei 2015 is de allereerste Europese Pop up Classics store een feit. Een tijdelijke showroom met een uniek aanbod van circa 140 klassiekers aan de A12 waar bezoekers terecht kunnen voor het bekijken, kopen en verkopen van oldtimers. Van ‘project’ tot ‘perfect’, van Renaultje tot Rolls Royce.

Initiatiefnemer Roy Bolks mikt met dit nieuwe concept op de jongere generatie: “Met de Pop up Classics store laten we jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met oldtimers. Naast state of the art klassiekers in het hoge segment bieden we klassiekers voor een laag instapbedrag om zo de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het aanschaffen van een oldtimer. Met name de ongedwongen sfeer maakt dat de jongere generatie zich thuis zal voelen in de store.”

Erik Panis, Business Unit Manager Automotive MECC Maastricht: “Uit cijfers van onze beurzen blijkt dat met name de generatie ouder dan 45 jaar zeer geïnteresseerd is in het bekijken, kopen en verkopen van klassiekers. De uitdaging ligt in het overbrengen van de passie voor opgepoetst koetswerk en blinkend chroom naar de jongere generatie. Als organisatie van zowel InterClassics in Maastricht als Brussel steunen wij dan ook initiatieven die bijdragen aan het enthousiasmeren van de jongere generatie voor oldtimers.”

De klassieke automarkt heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Buiten de talrijke liefhebbers is de klassieke auto ook een gewild product geworden als beleggingsobject.

Pop up Classics is te bereiken via de A12, afrit Duiven (bij de Duitse grens). Adres: Geograaf 9, 6921 EW, Duiven (NL).  7 dagen per week open en vrij te bezoeken.
Voor meer informatie over de store: www.popupclassic.nl

Voor meer informatie over InterClassics:  www.ic-tm.com


Extra editie InterClassics in Brussel op 6,7 en 8 november 2015
Op 6, 7 en 8 november 2015 vindt de eerste editie plaats van InterClassics Brussels in BRUSSELS EXPO. De organisatie van InterClassics Brussels is in handen van MECC Maastricht. Thema’s in Brussel zijn The History of Bugatti en 60 Jaar Citroen DS.

InterClassics & TopMobiel in januari 2016 terug in MECC Maastricht
De volgende InterClassics in Maastricht vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2016 in MECC Maastricht.  Thema’s in Maastricht zijn 100 jaar BMW en British Royals, Bentley & Rolls Royce.