InterClassics en TopMobiel voor de twintigste keer in MECC Maastricht

2013. Het jaar dat InterClassics & TopMobiel haar 20-jarig jubileum viert met de speciale thema's '100 jaar Aston Martin' en 'Bugatti Grand Prix Cars'. Een mooie mijlpaal die we nooit hadden kunnen bereiken zonder de passie en het samenspel met onze partners en trouwe exposanten. De loyaliteit onder de deelnemers is ongekend hoog en de bereidheid om de lat ieder jaar weer gezamenlijk iets hoger te leggen, bezorgt ons extra paardenkracht!

"Het gaat dan ook goed met de beurs die definitief een vaste plaats op de Europese oldtimeragenda verworven heeft. Bezoekers waardeerden de editie van 2012 met een 8 en maar liefst 89% gaf aan de beurs in 2013 naar alle waarschijnlijkheid tot stellige zekerheid weer te gaan bezoeken. Op 11, 12 en 13 januari 2013 is MECC Maastricht wederom het toneel van het succesvolste zakelijk platform voor de Nederlandse oldtimermarkt. In Nederland alleen al tellen we circa 370.000 klassieke voertuigen en wordt er per jaar voor € 120 miljoen verhandeld in oldtimers. Als "poort van Europa" biedt Maastricht als thuishaven van InterClassics & TopMobiel ook volop internationale groeipotentie." Aldus Erik Panis - Product Manager InterClassics & TopMobiel.
 
100 Jaar Aston Martin
In 1913 als 'Bamford & Martin Ltd' opgericht door Robert Bamford en Lionel Martin, is Aston Martin uitgegroeid tot een icoon in de autowereld dat synoniem staat voor luxe en elegantie. Tot begin jaren '50 leidde het Britse merk een sluimerend bestaan, maar nam in 1928 bijvoorbeeld wel voor de eerste keer deel aan de 24 uren van Le Mans. Vele races zouden later volgen, vooral toen het bedrijf werd overgenomen door David Brown en later werd samengevoegd met Lagonda. Met de DB1 en DB2 werd de basis gelegd voor een nieuwe generatie sportwagens. Aston Martin kreeg vooral veel bekendheid door de belangrijke bijrol die de DB5 in de James Bond films speelde. In samenwerking met o.a. de Aston Martin Owners Club Holland wordt op TopMobiel de geschiedenis van Aston Martin aan de hand van een 30-tal exclusieve modellen gepresenteerd. Een absoluut hoogtepunt van InterClassics & TopMobiel 2013! 

Showpaviljoen: Bugatti Grand Prix Cars
Bugatti was eind jaren '20, begin jaren '30 het meest toonaangevende raceteam. De successen waren ongekend groot met duizenden overwinningen. In deze vroege racejaren heerste Bugatti. Vooral de Bugatti Type 35 was een groot succes. Deze auto is waarschijnlijk de meest succesvolle racewagen ooit. Het type behaalde meer dan 2.000 overwinningen in de periode tussen 1924 en 1931. De Bugatti Type 35 zal uiteraard niet ontbreken in een uniek showpaviljoen waar alleen maar Bugatti Grand Prix klassiekers tentoongesteld zullen worden. 

Kijk voor meer informatie op www.ic-tm.comNoot voor de redactie, niet voor publicatie
Heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van MECC Maastricht via +31(0)43 38 38 341 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..