27% meer bezoekers voor InterClassics & TopMobiel in MECC Maastricht

20 januari 2014 – Afgelopen weekend vond de 21e editie van het grootste oldtimerevenement van de Benelux, InterClassics & TopMobiel, plaats in MECC Maastricht. Dit jaar voor het eerst met een beursoppervlakte van 33.000m².  Met de thema’s ‘100 jaar Maserati’, ‘Mustang Big Screen Heroes’ en ‘Pre War Race Legends’  scoorde de oldtimerbeurs als nooit tevoren:  27,974 bezoekers wisten de weg naar het MECC te vinden. Een stijging in bezoekersaantal van meer dan 27% t.o.v. de recordeditie van 2013 (met 21,928 bezoekers). Tijdens de 2014-edtie van de beurs werd een record aantal topstukken tentoongesteld.  In samenwerking met o.a. de Maserati  Club Holland werd op TopMobiel de 100 jarige geschiedenis van Maserati aan de hand van een 30-tal exclusieve modellen gepresenteerd, waaronder de 8CM Monoposto Grand Prix Car, de Eldorado 420M58, de Tipo 61 Birdcage, de A6GCS Berlinetta Pinin Farina en de 6CM.

Op het ‘Mustang Big Screen Heroes’ Showpaviljoen waren zes filmhelden te bewonderen, uit o.a. ‘Gone in 60 seconds’, ‘Goldfinger’, ‘Bullit’, ‘Diamonds are Forever’, ‘Thunderball’ en ‘Charlies Angels’.

Op het Pre War Race Legends paviljoen waren twaalf originele vooroorlogse racewagens te zien, variërend in bouwjaar van 1902 tot 1936.  Niet eerder waren er zoveel Pre War Race Legends op één locatie bij elkaar. Namen als Alfa Romea, Bugatti, Lagonda, Riley, Talbot, Sunbeam, Alta, d’Yrsan, Roland Pillain en Volpi werden tentoongesteld. Tevens veilde het prestigieuze Britse veilinghuis ‘Coys Europe’ op zaterdag 43 zeer exclusieve klassiekers, waaronder de  Lola T70 MK 2 Spyder (1966) die werd verkocht voor  € 370,000,-. Alle veilingstukken waren het hele weekend voor het publiek te bewonderen. Op donderdagavond, de avond voor aanvang van de beurs, vond de TopMobiel Preview Night plaats. Tijdens deze avond konden genodigden genieten van een topaanbod op culinair vlak omgeven door de meest exclusieve modellen uit de 100 jarige geschiedenis van Maserati. De culinaire ontdekkingstocht werd geleid door voormalig driesterren chef Cees Helder in samenwerking met Maison van den Boer. TopMobiel Preview Night steunde Stichting “Je Droomauto”.  Een stichting met als doel kinderen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen door ze te laten meerijden in een zeer exclusieve auto tijdens een toerrit door het Limburgse heuvelland. Middels een veiling werd € 20.000,- opgehaald voor het goede doel. De organisatie, de bezoekers en de ruim 340 exposanten waren erg enthousiast over het kwalitatieve en gevarieerde aanbod op de beurs, de combinatie van de thema’s,  de goede sfeer op de vloer én de overweldigende aandacht van de pers. De volgende InterClassics & TopMobiel vindt plaats van vrijdag 9 t/m zondag 11 januari 2015 in MECC Maastricht.  


Noot voor redactie, niet voor publicatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Maartje Janssen, Marketing & Communicatie Manager van MECC Maastricht door te bellen naar +31 (0)43 38 38 341 of +31 (0)6 202 46 994 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.