FEHAC ‘oldtimer’ Academy op InterClassics Maastricht

MAASTRICHT, 22 september 2015 – FEHAC, de Nederlandse belangenorganisatie voor oldtimerclubs, presenteert tijdens InterClassics Maastricht de FEHAC Academy. De FEHAC Academy biedt een veelzijdig programma aan colleges en workshops door topexperts uit de industrie. De eerste spreker die FEHAC nu bekend maakt is Professor Van Wee, hoogleraar aan de TU Delft en veel geraadpleegd wetenschapper op het gebied van verkeer en milieuvraagstukken. InterClassics Maastricht vindt van 14 t/m 17 januari 2016 voor de 23ste keer plaats in MECC Maastricht.

Topspreker Professor Bert van Wee
Op zaterdag 16 januari geeft Professor Bert van Wee, Hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, een ‘college’ over het internationale FIVA onderzoek dat in 15 Europese landen is uitgevoerd. Het team van Van Wee en onderzoeksbureau GfK hebben een belangrijke rol gespeeld in dit grote onderzoek dat antwoord geeft op vragen als: hoe zit de oldtimer wereld in elkaar, hoeveel geld en werkgelegenheid is erbij betrokken, wat is de werkelijke milieu impact en waar zitten de gevaren voor de toekomst. De uitkomsten geven, samen met de onderzoeksresultaten uit 2006, inzicht in de actuele trends in de oldtimerwereld en leveren een grote hoeveelheid waardevolle informatie voor zowel de oldtimerclubs en -liefhebbers, als voor besluitvormers en politici.

Programma tijdens InterClassics Maastricht
Tijdens InterClassics Maastricht biedt de FEHAC Academy drie dagen lang een volledig ochtend- en middag programma. De ochtend programma’s zien er vergelijkbaar uit en bieden veel praktische informatie over onderwerpen variërend van de ins & outs op het gebied van oldtimertaxaties- en verzekeringen tot het verschil tussen oldtimer- en moderne banden. De middagen hebben iedere dag een ander thema. Zo belichten de Dutch Car Restorer experts (onderdeel van FOCWA) op vrijdag het restaureren van oldtimers en zijn het Internationaal FIVA onderzoek op zaterdag en De oldtimer als Cultureel Erfgoed op zondag de centrale thema’s. De thema’s worden nader toegelicht door verschillende sprekers die allen topexperts zijn op dit specifieke gebied.

FEHAC Academy
FIVA en FEHAC zien het als hun taak initiatieven te ontplooien ter ondersteuning van de oldtimers bedrijfstak en medewerking bij overheden, opleiders en onderwijsinstellingen voor behoud van kennis. De FEHAC Academy biedt nu de mogelijkheid om deze kennis te verzamelen, bundelen, toegankelijk te maken en vooral ook te delen. Dit alles om het Mobiele Erfgoed voor de toekomst veilig te stellen.

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 januari 2016 in MECC Maastricht. Entreekaarten zijn online met korting te koop: www.interclassicsmaastricht.nl.