100 jaar BMW op InterClassics Maastricht

MAASTRICHT, 02 december 2015 – BMW Nederland heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de 23ste editie van InterClassics Maastricht. Tijdens de oldtimerbeurs wordt onder andere het hoofdthema 100 jaar BMW gepresenteerd aan de hand van een exclusieve collectie van 30 klassieke BMW’s. InterClassics Maastricht vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2016 in MECC Maastricht.

100 jaar BMW
De organisatie van InterClassics Maastricht zag in het 100-jarig jubileum van BMW het perfecte thema voor de 2016-editie. Erik Panis, Directeur InterClassics: “BMW is een prachtig merk met een enorme geschiedenis en spraakmakende auto’s. Wij zijn vereerd dat wij BMW dit jaar niet alleen als hoofdthema maar ook als hoofdsponsor aan InterClassics Maastricht mogen verbinden”. Directeur Marketing van BMW Group Nederland Peter Haug: “BMW Group Nederland heeft InterClassics de afgelopen jaren zien groeien tot het prachtige evenement dat het nu is geworden. Wij kijken er naar uit om ons daar in het jubileumjaar te presenteren.”

3.0 CSL Batmobile
De organisatie heeft in samenwerking met BMW Clubs Nederland een aantal spectaculaire automobielen voor de bezoekers in petto. Naast de ‘witte 328’, wordt ook de BMW 507 Roadster tijdens de beurs tentoongesteld. Elvis Presley bezat ooit een witte en later een rode variant. Maar de fameuze 3.0 CSL ‘Batmobile’ is misschien wel de meest aansprekende auto uit de collectie. De succesvolle racer, die de zijn naam dankt aan het omvangrijke spoilerwerk vóór en achter, werd ingezet in het European Touring Car Championship. We kennen de auto vooral van de Europese circuits, maar BMW zette hem in de jaren zeventig ook in de Verenigde Staten in.

British Royals: Bentley & Rolls Royce
Naast 100 jaar BMW is British Royals: Bentley & Rolls Royce het tweede thema. In samenwerking met De Mascotte, de vereniging van Bentley & Rolls Royce eigenaren, wordt ook de historie van deze unieke Britse klassiekers uitgebreid in beeld gebracht.

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 januari 2016 in het MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers, liefhebbers en dagjesmensen. Entreekaarten zijn online met korting te koop. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.interclassicsmaastricht.nl

1955 BMW 503