Loterij InterClassics Maastricht levert € 17.000 op voor goede doelen

Maastricht, 11 januari 2018 Aan de vooravond van InterClassics Maastricht vond gisteravond de traditionele TopMobiel Preview Night plaats. Meer dan 550 gasten genoten van een culinaire avond in een exclusieve ambiance omringd door de meest unieke klassiekers uit de geschiedenis van 25 jaar InterClassics, het thema van InterClassics Maastricht 2018. Exclusief voor TopMobiel Preview Night werkte partycateraar- en evenementenorganisator Maison van den Boer, voor de jubileum editie van InterClassics Maastricht, samen met de twee bevriende chef-koks Toine Hermsen (Toine Hermsen Cuisinier) en Hans van Wolde (Beluga Loves You). MECC Maastricht organiseerde een exclusieve loterij die maar liefst € 17.000 heeft opgebracht voor de goede doelen van de avond, Kankeronderzoekfonds Limburg en Quiet Community Maastricht.

Kankeronderzoek is één van de belangrijkste speerpunten van het Maastricht UMC+/azM. Samen werken zij aan een ideaalbeeld waarin kanker niet langer bestaat. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost veel geld. Het Kankeronderzoekfonds Limburg (Health Foundation Limburg, Maastricht UMC+ en KWF Kankerbestrijding tezamen) wil Limburg betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen dat direct naar onderzoek in het Maastricht UMC+ gaat.
 
De Quiet Community Maastricht wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Quiet Community Maastricht werft lokale sponsors om haar ‘members’ om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Sander Kleikers presenteerde de avond DJ Tuur zorgde voor muzikaal entertainment. De opbrengst bedroeg maar liefst € 15.000 waar naderhand een bedrag van € 2.000 aan werd toegevoegd door het ter plekke per opbod verkopen van een van de beschikbaar gestelde prijzen. Beide goede doelen hebben een cheque van, uiteindelijk, € 8.500 in ontvangst mogen nemen.

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 11  t/m zondag 14 januari 2018 in MECC Maastricht. De klassieke autohandel beurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht is met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 oldtimers en 275 exposanten het meest toonaangevende klassiekerevenement van de Benelux. Kijk voor meer informatie over InterClassics Maastricht op www.interclassicsmaastricht.nl