InterClassics Maastricht wordt verplaatst

InterClassics maakt transitie naar “year-round” merk

De 28ste editie van InterClassics Maastricht, die van 13 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in MECC Maastricht, wordt verplaatst. De beurs zal alsnog in 2022 plaatsvinden, de definitieve datum wordt snel bekend gemaakt. Vanwege de aanhoudende problematiek rondom het coronavirus heeft de organisatie geen keuze anders dan de beurs opnieuw te verplaatsen. De gezondheid van de deelnemers en bezoekers staat te allen tijde voorop. Daarnaast is de onzekerheid ten aanzien van de toekomstige maatregelen zodanig dat de kwaliteit van de beurs niet gegarandeerd kan worden.

InterClassics 2.0
Autoliefhebbers kennen InterClassics al jaren als organisator van bekende en nieuwe titels zoals InterClassics Maastricht, InterClassics Brussels, Days of Elegance en de kersverse Youngtimer Show. Door deze veelvoud aan onderscheidende auto evenementen is de ambitie ontstaan om verder te kijken dan events alleen. Het InterClassics team heeft de lockdown benut om van deze droom werkelijkheid te maken.  2022 zal het jaar zijn waarin InterClassics de transitie maakt naar een “year-round” merk. Hierdoor zullen classic cars onlosmakelijk met InterClassics verbonden zijn.

Om de herkenbaarheid van het merk te versterken wordt een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Daarnaast lanceert de organisatie een overkoepelende website waarin bezoekers 365 dagen per jaar worden geamuseerd, geïnformeerd en geactiveerd. Altijd met klassiekers als uitgangspunt. Eigen (online) content is de drijvende kracht achter dit nieuwe concept. Denk hierbij aan blogs, video’s en InterClassics bijdragen in gerenommeerde autobladen.

Dutch Grand Prix Classics – the cars, the legends
InterClassics Maastricht blikt terug op de hoogtepunten van de Grote Prijs van Nederland. Tot vorig jaar werd de laatste F1-race op Circuit Zandvoort verreden op 25 augustus 1985. De race van 2021 was het wachten gelukkig meer dan waard. Dankzij een pole én winst voor Max Verstappen konden raceliefhebbers hun geluk niet op. In samenwerking met diverse musea en privéverzamelaars zal InterClassics een unieke collectie van F1 wagens presenteren uit de Formule 1-geschiedenis van Circuit Zandvoort.