SIM FORMULA 2021

Dit jaar bij InterClassics Maastricht, de eerste editie van Sim Formula Europe. 

Het evenement heeft alles om u een enerverende ervaring te bieden en een beeld te schetsen over de wereld van esports en simracing. Het evenement bevat spannende races met Europa's beste simracers die live op het podium tegen elkaar zullen racen. Om de spanning verder op te voeren worden de races voorzien van professionele sport commentatoren die de racers interviewen en de races van commentaar voorzien.  

Wat kunt u verwachten?

  • Dagelijks exposanten van topmerken & simulatoren op het podium waar jij zelf kunt racen op circuit Maastricht
  • Donderdag de Esports conventie
  • Ontmoet de profs op vrijdag
  • Zaterdag de snelste op de baan competitie
  • Champions day op de zondag
Klik hier voor de plattegrond

Onderaan deze pagina vindt u het programma

PROGRAMMA SIM FORMULA

Donderdag
De esports conventie voorziet alle antwoorden die u altijd heeft gehad over de wereld van esports en dan specifiek gericht op simracen. Er komen sprekers vanuit heel Europa om u te vertellen over marketing, huidige cijfers en ontwikkelingen binnen de esports. Is het gewoon een spelletje of is het een sport? 'Het is de droom van elke jongen die profesionele race courreur wilt worden''. Of niet? ''kan het een droom zijn om s'werelds snelste gamer te worden?'' ''Hoe kom je bij de top en hoe blijf je daar?''


Vrijdag
Ervaar de spanning en opwinding van het simracen door zelf in de professionele simulator te stappen. Een team van professionals zal je ondersteunen tijdens je rit om de ervaring zo goed mogelijk te laten verlopen. Verder wordt op de dag extra aandacht gegeven aan de ''make a wish'' foundation.


Zaterdag
De strijd begint! wie is de snelste simracer van Sim Formula Maastricht? Iedereen mag een poging wagen en de winnaar gaat naar huis met de titel en een prijs.


Zondag
Kom en zie de beste simracers van Europa racen. Gekwalificeerd via de online competitie, nemen de beste racers het tegen elkaar op. Kom erachter wie de eerste winnaar wordt van Sim Formula Europe en naar huis gaat met de grootste prijzenpot van de Benelux!