INTERCLASSICS VIRTUAL DUTCH GP

zondag 17 januari 2021

Op zondag 17 januari 2021 organiseert SIM Formula Europe een van Europa's grootste virtuele race-evenement, de 'InterClassics Virtual Dutch Grand Prix’ in samenwerking met rFactor 2. Simracing, simulatie-racen, is de enige esport die de echte racesport benadert. Het circuit, wegdek, bandenslijtage, brandstofverbruik, auto-instellingen tot aan de weersomstandigheden worden tot in detail gesimuleerd. De races zijn daarmee haast niet van echt te onderscheiden en spannend om naar te kijken. Kijk zondag 17 januari mee hoe de beste simracers van Europa live tegen elkaar strijden op het virtuele circuit van Zandvoort. De totale prijzenpot bedraagt maar liefst € 13.500. Vanwege de huidige situatie racen alle finalisten vanuit thuis. De finales worden live uitgezonden vanuit een studio in MECC Maastricht, in een historische setting geheel in het thema van InterClassics Maastricht 2021, ‘Dutch Grand Prix Classics’.            

Time schedule: 

  • 3 - 13 december 2020: hotlap kwalificatie
  • 16 december 2020: halve finale 
  • 19 december 2020: kwalificatie finale 
  • 17 januari 2021: finale 

Benieuwd naar een van de 10 finalisten van de 'InterClassics Virtual Dutch GP'? Check hier het interview met professioneel simracer én winnaar van de 2020 editie, Risto Kappet! Risto maakt deel uit van het simracing team van Romain Grosjean, R8G e-sports

Het esports evenement, met o.a. een SimRace Expo, live finales, esports congres, student seminar en wedstrijden waar bezoekers zelf in een race-simulator over het circuit van Zandvoort kunnen racen, wordt verplaatst naar de zomereditie van InterClassics Maastricht op 24 t/m 27 juni 2021 in MECC Maastricht. 

Win een gesigneerde pet van Niki Lauda!

De laatste winnaar van de Nederlandse Grand Prix 1985!

Stem op jouw favoriete coureur van de InterClassics Virtual Dutch Grand Prix en win een door Niki Lauda gesigneerde pet! Tijdens de live-uitzending van de finales van de InterClassics Virtual Dutch Gran Prix op zondag 17 januari van 13u00 tot 15u00 uur op L1 TV en rFactorLive wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt. Bekijk hier de 10 finalisten en stem vóór 17 januari, 14u30.